Wooncomplex

De appartementen
Het woonproject geeft de bewoners zelfstandigheid door middel van een eigen appartement. Het appartementencomplex heeft een buitenruimte (balkon, terras). Door de clustering van appartementen, de gemeenschappelijke ruimte en de aanwezigheid van het zorgteam voelen de bewoners zich veilig. Deze veiligheid draagt er toe bij dat men zich thuis voelt.
De appartementen zijn gelijkvloers en levensbestendig. Het complex kent brede gangen en deuren zodat het gebouw ook met een rolstoel goed toegankelijk is. De appartementen zijn ruim van opzet en hebben een oppervlakte van 50 m2.  De appartementen beschikken elk over een woonkamer met keuken, een afzonderlijke slaapkamer en een badkamer waarin een wasmachine en een droger kunnen staan. De woningen voldoen aan de eisen voor mensen met een visuele beperking en mensen in een rolstoel. In het complex bevindt zich een berging om fietsen te stallen en bijvoorbeeld tuingereedschap en tuinstoelen op te slaan.

De gemeenschappelijke ruimte
Voor de negentien bewoners komen er twee gemeenschappelijke ruimtes waar alleen bewoners gebruik van kunnen maken. De ruimtes bieden bewoners de mogelijkheid elkaar daar te ontmoeten en gezamenlijke activiteiten te organiseren. De gemeenschappelijke ruimte heeft een woonkamerfunctie met  regels en afspraken zodat alle bewoners zich er prettig en welkom voelen.