ASVZ tekent overeenkomst met ouderinitiatief Moordrecht

De realisatie van een aantal woningen voor jongeren met een beperking in Moordrecht is weer een stapje dichterbij. Afgelopen week werd een overeenkomst ondertekend tussen de initiatiefnemers en ASVZ.

Negentien toekomstige bewoners, negentien ouderparen en een bevlogen bestuur zijn al jaren in afwachting van het moment dat zij de sleutel krijgen van hun eigen woning waar zij onder begeleiding een eigen leven gaan opbouwen. Afgelopen week is er weer een nieuwe stap gezet op weg naar dat doel. ASVZ is gekozen als partner om mee samen te werken. In deze fase nog ter ondersteuning, maar later als de zorgaanbieder die het begeleidingsteam voor de jongeren zal gaan leveren.

De visie van ASVZ, met als kernwaarden “samen aanpakken, met open blik en kijken naar wat wél kan”, past goed bij de uitgangspunten van Stichting “de Zuidplas”. Het opzetten van een wooninitiatief voor jongeren met een beperking, waar zij een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden, temidden van de maatschappij.

Ouders en toekomstige bewoners kwamen bij elkaar bij Brasserie “Florijn” op een steenworp afstand van de toekomstige locatie in Moordrecht, de voormalige basisschool de Rank. Bij Brasserie Florijn werkt één van de jongeren in de keuken. Hij voorzag de groep van koffie en thee met iets lekkers, om deze dag een feestelijk tintje te geven.

Met het tekenen van een intentieovereenkomst, door voorzitter Elly Hoogeveen en bestuurder Peter Mertens kan er opnieuw een actiepunt van het to-do lijstje worden afgevinkt. Die lijst leek oneindig, maar na jaren van inspanning lijkt het einde toch langzaam in zicht te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *