Een dagje Drievliet

Zaterdag 2 september was weer een dag met een gouden randje.

Om 9.45 uur stond de bus van Arriva, met onze eigen buschauffeur (vader) Bram en zijn vaste busreisleidster (moeder ) Joke van Marsha, ons al weer op te wachten.

Dit keer ging de reis naar Drievliet.

Iedereen had er weer heel veel zin in!! De dag begon al met een zonnetje, ondanks dat er regen voorspeld was. En de zon heeft het deze dag gewonnen van de regen.

Om 10.30 uur waren we in Drievliet. Na enig overleg werd er besloten dat we gezamenlijk het park gingen bezichtigen omdat het park niet zo groot was en iedereen wilde zien wat de ander ging doen.

Theo wilde bij binnenkomst al meteen afkoelen en rende dan ook met Joanne over het Fonteinplein.
Joanne kukelde bijna uit haar rolstoel en was aardig nat geworden. Gelukkig scheen het zonnetje en waren ze snel weer droog.

De eerste attractie was het zeemonster de Nautilus. Onze dappere dames en heren Iris, Sylvana, Kevin, Pjotr en Daniël durfden het wel aan. Het wachten maakte het wel extra spannend!! Voor sommigen was de attractie best wel heftig en de anderen kwamen eruit alsof er niks aan de hand was. Er waren ouders die blij waren dat de attractie afgelopen was.

Aan de overkant stond de Old McDonalds tractor rit. Dit was een attractie waar Marsha en Bram zich helemaal Happy in voelden. Daartegenover was de schuur van Old McDonald, de Zingende Stal. Daar werd, door Lotte, flink meegezongen met de dieren. ‘Old McDonald had a farm…’ en kreeg zij bijval van de anderen, die in polonaise door de stal heenliepen.

Op naar de Theeleut. Hier durfde iedereen wel in en er werd dan ook flink rondgedraaid. Dit was een attractie die Nienke ook wel aan durfde en daarna ging ze, samen met haar broer, helemaal los.

Daarna gingen er een aantal in de Twistrix, een aantal in de Formule X en een aantal in de monorail. De ouders, die stonden te wachten bij de Formule X, zagen de jongeren boven zich langs gaan in de monorail. Zo kon er flink naar elkaar gezwaaid worden.

 

 

 

Het was tijd om met elkaar lekker op een terrasje wat te gaan drinken en onze boterhammetjes op te eten. Er werd weer lekker met elkaar gekletst en we merken iedere keer weer hoe gezellig we het met elkaar hebben.

De ouders vonden het heerlijk in het zonnetje maar de jongelui zaten al weer te wiebelen om verder te gaan. Marsha was al de speeltuin in gedoken. De nostalgie kwam boven want we gingen naar de zweefmolen. Ook dit was weer een attractie die veel mensen aan durfden.

Ter afwisseling van de spanningsgraad waren  de Dynamite Express, Kopermijn en het schip, de Piraat, aan de beurt.

 

 

 

De Piratenshow is ook nog bezocht. Ondertussen gingen de waaghalzen nog even door naar de Goldcurse.
Inmiddels was de temperatuur al aardig opgelopen en ging men een aantal keer met een boomstam de Jungle River baan af. Waar volmondig gezegd werd dat je echt niet zo nat werd!! Tja dan geloof je de mensen en dan trappen er nog meer mensen in om deze attractie te ervaren. Wat hele leuke foto’s opleverde met blije gezichten en natte broeken en shirts.

Tot slot nog even gauw in de tijdmachine waar sommige ouders ook in wilden en al in de rij stonden. Maar dan toch te horen kregen dat het echt een kinderattractie was.

En Wilke wilde nog heel graag in de Lol Atol en daar ging na Wilke de ketting er toch echt op, want het park ging dicht.

Om 17.10 uur zat iedereen weer in de bus. Tien minuutjes te laat!! Sorry buschauffeur maar het was dan ook zóóó leuk.

We zijn tot de conclusie gekomen dat een klein park toch wel  zijn voordeel heeft. Dat je lekker de hele dag met elkaar optrekt en dat is toch wel supergezellig!!

Iedereen bedankt voor deze gezellige dag en natuurlijk een dikke duim voor de organisatie!!

Op naar de volgende activiteit!!

Kijk naar de foto’s hieronder!
(klik op de foto voor een vergroting)