Nieuwsbrief juli 2014

Tweede nieuwsbrief van 2014

 

De vakantie staat alweer voor de deur,wij willen jullie dan ook weer op de hoogte brengen over de laatste stand van zaken.

Het liefst willen wij meldden dat de tekeningen goed gekeurd zijn. En dat er een Go is. Maar helaas,we moeten toch meer geduld hebben.

In de afgelopen periode zijn de tekeningen, en de daar bijbehorende berekeningen al een paar keer over en weer geweest. Dit is ook een spel tussen de gemeente en de aannemer. En wij zijn de afwachtende partij. Niet alleen afwachtend want we gaan intern gewoon verder met de dingen die nodig zijn te regelen.

Start huisbezoeken

We zijn inmiddels al bij een aantal mensen op de koffie geweest wat wij erg gezellig vinden. Allemaal leuke mensen waar we hartelijk ontvangen worden. Sommige jongeren vinden het spannend en ouders soms ook. Wij vinden het alleen maar leuk om een beeld te krijgen van de ouders en de jongere. Er zijn jongere die heel goed weten te vertellen wat ze willen en bij andere springen de ouders een beetje bij. Er zijn misschien ouders die denken,ik heb nog niks gehoord. We hebben nog lang niet iedereen gehad. Na de vakantie pikken we de draad weer op en gaan we weer afspraken maken. Het liefst komen wij op zaterdag langs of op vrijdag aan het eind van de middag. Dit ook omdat wij natuurlijk ook zelf met onze gewone werkzaamheden zitten,en het belangrijk is dat de jongere zelf ook thuis is. Hou de agenda bij de hand wij gaan u bellen of mailen.

Woonpartners Midden Holland

Woonpartners Midden Holland is nog steeds bereid om mee te blijven kijken naar de mogelijkheden. Maar ook voor de woningbouw geld afwachten waar Dhr. Cosijn van van Wijnen bouw mee terug komt.

Gemeente

De gemeente heeft nu aan gegeven dat de stukken door verschillende partijen binnen de gemeente bekeken worden. En dat zij denken voor de zomervakantie dit nog terug te koppelen. Als dit het geval is brengen wij jullie meteen op de hoogte.

Expertise

We zijn ook druk bezig om meer expertise binnen ons bestuur te krijgen. Inmiddels hebben we iemand gevonden die bereid is om ons te helpen. Haar naam is Bronia Vermaas zij is Hoofd Vastgoed van Zorgpartners Midden Holland. Daarnaast hebben we contact met Stichting MET zij gaan kijken of zij ons kunnen helpen. Het zou betekenen dat we een financiële bijdrage krijgen die wij kunnen inzetten om een onafhankelijke projectontwikkelaar in te zetten. Zij hebben met verschillende projectontwikkelaars contacten die dit ondersteunen. We gaan dan ook op kort termijn naar de mogelijkheden kijken met Alfons Klarenbeek van stichting MET

ASVZ

Het 2e concept stuk voor de intentieovereenkomst is binnen en deze is goedgekeurd. Nu nog ondertekenen en dan kunnen we nog meer gebruik maken van de expertise van ASVZ

ANBI status

De Anbi status is helaas niet gelukt. We kunnen in dit stadium niet voldoende aan tonen dat we een algemeen nut beoogde instelling zijn. We hebben dan ook aan gegeven dat zodra er meer duidelijkheid is en wij het beter kunnen onderbouwen. Opnieuw de aanvraag gaan doen.

Collecteren NSGK 50%van de opbrengst is voor  ouderinitiatief de Zuidplas

Vorig jaar hebben wij met elkaar collecte gelopen en hebben een mooi bedrag op gehaald. Dit jaar is de collecte 10 t/m 15 november 2014

We hopen dat de groep groter is want met hoe meer mensen we lopen hoe groter de opbrengst zal zijn. Wij hebben ideeën om het ook een gezellig tintje te geven. We kunnen denken aan gezamenlijk collecteren in 1 dorp en dan na het collecteren gezellig een bakkie doen en even bij kletsen. Of een ieder in  zijn eigen dorp/stad collecteren. En aan het einde van de week een soort ontknoping van de opbrengst,en hier een gezellige avond van maken .Maar als er andere zijn met goeie ideeën dan horen wij die graag. In de bijlage staat ook een inschrijfformulier vul die in en verstuur die naar .Denk ook aan buren,familie, vrienden en kennissen die wellicht willen collecteren. Alle kleine beetjes helpen. Het formulier graag terug sturen vóór zaterdag 20 september 2014

Er zit ook nog een begeleidende brief bij van onze penningmeester wellicht kan je die gebruiken

Lara Baars

Lara en haar ouders kregen op een onverwacht moment een aanbod die nog beter aansluit op de toekomst voor Lara. Lara verlaat namelijk aan het einde van het jaar Spelderholt en zou dan weer thuis komen. Zij gaat nu naar een woonvoorziening waar ook dagbesteding bij zit. Dit is voor Lara en haar ouders echt een cadeautje.  Wij wensen Lara en haar familie dan ook het aller beste. Dit betekent ook dat er een gat val in het bestuur. Bep en Rob hebben aangeboden dat zij blijven totdat er iemand is die deze plek kan vervullen. Wat natuurlijk super fijn is. Dank hiervoor.

 

Vacature

We willen ons bestuur natuurlijk weer met nieuwe ouders aanvullen .

Hierbij zijn we eigenlijk op zoek naar iemand die al ervaring heeft met een bestuursfunctie

Het gaat om een functie al secretaris,maar ook als u andere expertise bezit horen wij graag van u.

Zoals wij ook in onze bijeenkomst hebben gezegd, wij kunnen echt wel wat expertise gebruiken.

Er komen straks hele belangrijke zaken aan de orde. Denk hierbij o.a. aan contracten die afgesloten moeten worden met verschillende partijen.

Visie

Als laatste willen wij onze visie nog maar eens onder de aandacht brengen.

Goede zorg voor onze jongeren en de keuze als ouderinitiatief (ouders)bij wie we de zorg inkopen. Medezeggenschap in het aannemen van personeel en bewoners.

Ouders worden in alle fases op de hoogte gehouden en de betrokkenheid van ouders is dan ook heel belangrijk.

Het gevoel dat het straks “ons” ouderinitiatief is waar een groot samenhorigheid gevoel is.

Waar een ieder zijn steentje kan bijdrage op het gebied wat hij/ zij leuk vind.

Een woonvoorziening waar we straks met elkaar trots op kunnen zijn dat we dit met elkaar gerealiseerd hebben.

Voor nu lijkt het misschien nog niet zo,maar als we straks een Go hebben dan gaan we zeker een beroep doen op U!!

 

Namens het bestuur, wens ik hierbij iedereen een hele fijne vakantie !

Elly Hoogeveen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *