Speurtocht met toekomstige bewoners en ouders 4 juli 2015

Zaterdag 4 juli de organisatie was bang voor regen, het tegendeel was waar. Het was een hele warme dag. Alle jongeren en ouders vonden het leuk om te zien hoe de groep er nu daadwerkelijk uit zou gaan zien.

We hebben eerst met elkaar een kopje koffie, thee, limonade gedronken in Brasserie Florijn. Daar hebben we weer de laatste nieuwtjes gedeeld. Na een stukje uitleg over het programma van deze dag. Ging de eerste groep met een flesje water op pad. De jongeren hebben aan de hand van foto’s de route kunnen volgen. En de ouders kregen een stukje theorie mee over Moordrecht. Onderweg is er ook nog naar letters gezocht die een zin zou vormen. Bij het huis van Kevin en Remco is er een lekker ijsje gegeten. De ouders kregen hier de opdracht om aan de hand van kaarten aan te geven wat zij voor het ouderinitiatief kunnen betekenen. Hierbij kon je denken aan activiteiten organiseren, website onderhouden, bestuurslid worden, met de bouw bezig zijn of eigen ideeën. Er is gevraagd naar kwaliteiten en naar wat je leuk vind om te doen. Daarna ging de tocht weer verder. In het park zijn er mooie foto’s gemaakt van alle groepen. En iedereen was ook zeer blij met de locatie waar de woonvoorziening komt. Een van de jongere zij al ik wil graag aan de achterkant wonen want ik hou van rust. En de ouders waren onder de indruk dat we zo dicht bij de winkels en ook nog eens aan een prachtig park komen. Het is te mooi om waar te zijn. Daarna ging de route weer verder, terug naar Florijn. Waar de kannen water alweer op tafel stonden. Bij terugkomst van de laatste groep is er een heerlijke lunch geserveerd. En alle groepen hebben gezellig met elkaar gegeten en gekletst. Uiteraard heeft iedereen de zin gevonden.

Je eigen huis

Daarom kreeg iedereen een aardigheidje een hand-thee-vaatdoek pakket en de ouders kregen onder grote hilariteit een afwasborstel. Deze afwasborstel staat symbool voor samenwerken. Dit wordt de kracht van ouderinitiatief De Zuidplas. De temperatuur was zo opgelopen dat we de laatste activiteit met de ouders niet hebben gedaan. Deze zal zeker een volgende keer aan de beurt komen. We kijken naar de volgende activiteit uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *