Aangeboden zeildag met MOEKE ZORN fantastisch.

Via Fien van de activiteitencommissie die schipper Gerit van de” MOEKE ZORN”, ken. Is de bewoners een zeildag aangeboden door Gerrit  op het IJsselmeer. Zo was het dan 14 april 2016 toen wij met bewoners en ouders afgereisd zijn naar Enkhuizen.

Vol goede moed richting Enkhuizen om het water te trotseren,daar waar de heenreis met regen zon en mist nog wel de bedenkingen had voor wat het “weer” ging doen.

Spannend voor degenen die deze zeiltocht gingen ervaren , maar eenmaal aan boord van de “MOEKE ZORN” was alles oké.

Warm gekleed plaats genomen op het schip.Na een warm welkom door schipper Gerrit en zijn scheepsmaat Neele  en een goede uitleg wat voor  handelingen we moesten verrichten. Gingen we eerst op de motor richting het IJsselmeer

Eenmaal op het water had de zon er geen moeite mee om ons heerlijk te verwarmen , zodat we al varende zouden dromen om naar een tropisch eiland te varen.

Maar alleen lekker genieten kon niet , we moesten ook onze handen uit de mouwen steken om de zeilen te hijsen , want een zeilboot zonder zeil is niet wat de schipper wil.

Na +/- 2 uur varen en lekker te hebben gekletst , gelachen en gegeten(wat prima verzorgt was door ouders),kwamen we aan in Stavoren.

Hier gingen we even van het schip om het plaatsje Stavoren te bewonderen.Het vrouwtje van Stavoren werd ook niet vergeten.

De terugreis verliep ook weer uitstekend,  om 17.30 uur meerde we weer aan in Enkhuizen.

Lekker met zijn allen wat gedronken en gegeten zodat een ieder weer richting huis kon gaan,met die verstande dat het een fantastische dag is geweest en wij hier schipper Gerrit en zijn maat Neele van de MOEKE ZORN ontzettend dankbaar voor zijn.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *